Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτικές δραστηριότητες » Παρουσίαση προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο “Made in School 2023”

Παρουσίαση προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο “Made in School 2023”

To  Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Climate change? Time for change! Κλιματική αλλαγή; Αλλάζω ζωή!”, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Ευαγγελία Λαγουδάκη και Κατερίνα Καρύδη,  συμμετείχε στις “Παρουσιάσεις Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων” της Δ.Δ.Ε Ηρακλείου “Μade in School 2023″. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ηρακλείου, κα Αγγελική Ζαχαράτου και πραγματοποιήθηκε  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

 Στο πρόγραμμα”Climate change? Time for change! Κλιματική αλλαγή; Αλλάζω ζωή!” οι μαθητές εστίασαν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή. Συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και υλοποίησαν το πρόγραμμα: «EDU4CLIMA, Μαθαίνοντας και Διδάσκοντας για την Κλιματική Αλλαγή» το οποίο συντονίζει το Εργαστήριο Χημικών και Περιβαλλοντικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Edu4clima oι μαθητές μας επισκέφτηκαν τον κόμβο έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Φινοκαλιά Λασιθίου, όπου πραγματοποίησαν πειράματα και φύλλα εργασίας σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Σκοπός του Προγράμματος ήταν να προάγει τη διδασκαλία της κλιματικής αλλαγής μέσω σύγχρονων εκπαιδευτικών πρακτικών, ενώ επιμέρους στόχος ήταν οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  να γνωρίσουν τον  σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικών και περιβαλλοντικών δεδομένων στο Φινοκαλιά Λασιθίου ως κόμβο έρευνας, καινοτομίας και διάχυσης της γνώσης που παράγεται από την έρευνα για την αέρια ρύπανση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στη συνέχεια οι μαθητές μας σε ρόλο πρεσβευτών για το κλίμα, ανέλαβαν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους συμμαθητές τους αλλά και στην ευρύτερη μαθητική κοινότητα.

Στις “Παρουσιάσεις Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων” της Δ.Δ.Ε Ηρακλείου, οι μαθητές μας έλαβαν μέρος με ένα θεατρικό μονόπρακτο, με τίτλο “Κλιματική Αλλαγή; Αλλάζω ζωή!”, του οποίου το σενάριο έγραψε η χημικός μας, Ευαγγελία Λαγουδάκη και δραματοποίησαν οι καθηγήτριες Αικατερίνη Καρύδη και Ευαγγελία Λαγουδάκη. Οι μαθητές μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, πετυχαίνοντας να εξηγήσουν στο ακροατήριο τον μηχανισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, τα αίτια και τις συνέπειές του χρησιμοποιώντας τον διασκεδαστικό βιωματικό τρόπο που παρέχει ένα θεατρικό σενάριο.

Αποσπάσματα της παρουσίασής μας μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ και τις παρακάτω φωτογραφίες.