Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτικές δραστηριότητες » Κωμική Όπερα. Γκαετάνο Ντονιτσέτι. Ελιξίριο του Έρωτα.

Κωμική Όπερα. Γκαετάνο Ντονιτσέτι. Ελιξίριο του Έρωτα.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, οι μαθητές των τμημάτων Β3, Γ5 και Γ6 στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν την κωμική όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέτι με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου σε μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη και την σκηνοθετική πινελιά του Στέφανου Κορωναίου. Το Ελιξίριο του έρωτα που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1832 στο θέατρο Κανομπιάνα του Μιλάνου, θεωρείται ένα αριστούργημα στην κατηγορία του κωμικού μελοδράματος. Ο Ντονιτσέτι συνέθεσε την όπερα σε δύο πράξεις, πάνω σε λιμπρέτο του Φελίτσε Ρομάνι, βασισμένο στο έργο το Φίλτρο του Ευγένιου Σκριμπ. Το αρχικό κείμενο είναι του Ιταλού Σίλβιο Μαλαπέρτα. 

Πρόκειται για την ιστορία του φτωχού Νεμορίνο, που πείθεται από τον αγύρτη δόκτορα Ντουλκαμάρα πως ένα μπουκάλι κρασί Μπορντό είναι το μαγικό ελιξίριο που θα του χαρίσει τον έρωτα της πλούσιας και όμορφης Αντίνα. Για να καταφέρει να συγκεντρώσει το τεράστιο χρηματικό ποσό που χρειάζεται για να το αγοράσει, κατατάσσεται στον στρατό, η Αντίνα το μαθαίνει, έτσι πείθεται για τα αισθήματά του και το αίσιο τέλος έρχεται, καθώς κι εκείνη τον αγαπά.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες: Μούστου Ουρανία ΠΕ79.01, Λαγουδάκη Ευαγγελία ΠΕ04.02, Καρύδη Κατερίνα ΠΕ06 και Σπουρδαλάκη Πηνελόπη ΠΕ78.