Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτικές δραστηριότητες » ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ; ΣΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΜΑΖΙ” ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ, ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ; ΣΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΜΑΖΙ” ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ, ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024.

δελτιο-τυπου Ανωγεια

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει με ομάδα παιδιών στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;», που διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Το «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).
Στις 9 Απριλίου με τα παιδιά του προγράμματος, το Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού, το 7ο Γυμνάσιο, το 2ο ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Ανωγείων , το ΕΕΕΚ Τυμπακίου και το ΚΦΑΑ Ανωγείων(=Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων), συμμετείχαμε στο Νεανικό Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δικτύου με τίτλο “Μαζί” και βιώσαμε μια αξέχαστη και συγκινητική εμπειρία.Μέσα από βιωματικά εργαστήρια,την αξιοποίηση παραστατικών τεχνών, τον χορό αλλά και τις αυθόρμητες συζητήσεις που κάναμε μεταξύ μας (110 μαθητές, 15 εκπαιδευτικοί), οι έννοιες προσφυγικό, ανθρώπινα δικαιώματα, αποδοχή της διαφορετικότητας έγιναν για μας βίωμα και τροφή για σκέψη και για περαιτέρω συζητήσεις στο μέλλον.
Συμμετείχαν: η θεατροπαιδαγωγός Χριστίνα Γούση,εξαιρετική κι ακούραστη στο έργο της, η συντονίστρια του Τοπικού Γραφείου του Θεάτρου στην Εκπαίδευση, Ελενα Φανιουδάκη, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Έλλη Νατσάκου, Ιωάννα Βερίγου και Μπαλαμούτσου Μαγδαληνή(υπεύθυνη του προγράμματος για το σχολείο μας).Επίσης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των άλλων σχολείων:Οικονομάκη Μαρία, Νικάκη Ελευθερία, Νιφόρα Εβίτα,Νικολαΐδου Γεωργία,Διαμαντάκου Πηνελόπη, Μαρκάκη Ελένη,Πρωτογεράκη Μαρία, Σταυρακάκη Ειρήνη, Χρονάκη Άννα, Τσακλίδου Στέλλα.Και η κοινωνική λειτουργός της δομής,Σαμάρα Ραφαέλα.
Εδώ όμως, θέλουμε να εφράσουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του σχολείου μας, που με την άμεση κινητοποίηση την ηθική και οικονομική στήριξή του μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στα προσφυγόπουλα δώρα που τους έδωσαν μεγάλη χαρά και που καθρεφτίστηκε στο χαμόγελό τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Σύλλογο των καθηγητών του σχολείου μας για την υλική και ηθική συμπαράστασή του και, βέβαια, στον διευθυντή μας, κ.Μιχάλη Σφυράκη,για τη γενικότερη και πολύ ουσιαστική στήριξή του στη δράση αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: