Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτικές δραστηριότητες » Δειγματική Διδασκαλία στα μαθηματικά.

Δειγματική Διδασκαλία στα μαθηματικά.

Την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου η μαθηματικός Ειδικής Αγωγής κα Τσακαράκη Μαρία πραγματοποίησε δειγματική διδασκαλία στα μαθηματικά Α’ Γυμνασίου στο κεφάλαιο «Ποσοστά» παρουσία των μαθηματικών του σχολείου μας : κας Ελεθεράκη Δήμητρας, κου Καμπάκη Μάνου, κου Παπουτσίδη Ευάγγελου, κας Σταματάκη Μαρίας και κου Τζιμπραγού Γεώργιου.
Η διδασκαλία έγινε στους μαθητές των τμημάτων Α5 και Α7 ένταξης. Περιλάμβανε τη έννοια του ποσοστού, τη μετατροπή κλάσματος σε ποσοστό και εφαρμογές των ποσοστών στη ζωή μας με ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση με την καθημερινότητα. Οι μαθητές κατασκεύασαν προβλήματα από καταστάσεις της καθημερινής ζωής, τα παρουσίασαν στην τάξη και τα έλυσαν με τους συμμαθητές τους εξερευνώντας διάφορους τρόπους επίλυσης. Η διαδικασία αυτή κέντρισε το ενδιαφέρον και ενέπλεξε ενεργά τους μαθητές ασκώντας τους στην καλλιέργεια αναλυτικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων.
Στο τέλος της διδασκαλίας ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους συναδέλφους.
Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας των εκπαιδευτικών μεταξύ τους, στην ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε παιδαγωγικό και γνωστικό επίπεδο.