Αρχική » Δραστηριότητες » Flashάκια οn tour!

Flashάκια οn tour!

Τα flashάκια μας, η ομάδα φωτογραφίας του 6ου Γυμνασίου ,πήγε εκδρομή στα Χανιά για ένα τριήμερο τέχνης και πολιτισμού από τις 12 έως 14 Απριλίου 2022.

Την πρώτη μέρα επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας “Documents of breathing” των Πασκουάλ Βοργιά και Παύλου Φυσακη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου όπου και ξεναγήθηκαν από την επιμελήτρια της έκθεσης.

Το απόγευμα ξεναγήθηκαν στην έκθεση” Η Ελλάδα μετά την επανάσταση» με καλλιτεχνικούς θησαυρούς από τη συλλογή Κρασακη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, τη μεγαλύτερη διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Κρήτη στο πλαισίου των εορτασμών από τα 200 χρόνια της κήρυξης της ελληνικής επανάστασης, με σπάνια έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, λιθογραφίες ρολόγια ,φορεσιές , όπλα και αντικείμενα.

Την Τετάρτη συμμετείχαν στο βιωματικό κινηματογραφικό εργαστήριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων “”Φώτα ,κάμερα, πάμε!”με τους κ.Κοσμαδακη και Φραντζεσκάκη.

                                     

Το απόγευμα τα παιδιά πήραν μέρος στο διεθνές φεστιβάλ”” We love stories” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Tην Πέμπτη συναντήθηκαν και συζήτησαν για την τέχνη του κινηματογράφου και τα σχετικά επαγγέλματα με τον κ. Παπαδουλάκη Θοδωρή, σκηνοθέτη και παραγωγό.

H εκδρομή έκλεισε με την επίσκεψη στο Βοτανικό πάρκο Χανίων και και τη φωτογράφηση με θέμα “spring _sprang”.

Τα flashάκια επέστρεψαν στη βάση τους γεμάτα όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις!

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα τμήματα Γ1 και Γ4 και τους συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες Γεωργία Μυσκακη (ΠΕ02) και Αρετή Σμυρνιωτακη (ΠΕ06).