Αρχική » Δραστηριότητες » Περιβαλλοντικές δραστηριότητες » Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Ενυδρείο Κρήτης.

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Ενυδρείο Κρήτης.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Bιολογίας Β’ Γυμνασίου, οι μαθητές των τμημάτων  Β2 και Β3  με τη χημικό τους Ευαγγελία Λαγουδάκη, επισκέφτηκαν σήμερα το  Ενυδρείο Κρήτης όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Οι περιπλανώμενοι των θαλασσών”.  Μέσα από ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για το πλαγκτόν, ανακαλύψαμε την ποικιλία που διαθέτει και τη σημασία του για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τον πλανήτη. Παρατηρήσαμε στο εργαστήριο ζωντανούς μικροσκοπικούς πλαγκτονικούς οργανισμούς με τη χρήση στερεοσκοπίων και μικροσκοπίων, είδαμε πως κινούνται και πως τρέφονται.

          Ξεναγηθήκαμε, επίσης, στον χώρο του Ενυδρείου, στο πλαίσιο μιας εστιασμένης, για μαθητές Γυμνασίου, ξενάγησης. Γνωρίσαμε τους οργανισμούς της θάλασσας, πως τρέφονται, πως κινούνται, πως αναπαράγονται, τους “μόνιμους κάτοικους” των θαλασσών μας αλλά και τους “Λεσεψιανούς μετανάστες”, τα μυστικά που κρύβουν οι θάλασσες μας αλλά και τους κινδύνους που τις απειλούν.

      Ήταν μια πολύ εποικοδομητική μέρα για τους μαθητές μας και ελπίζουμε σύντομα να δοθεί η δυνατότητα και για τα υπόλοιπα τμήματα της Β τάξης να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

          Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους καθηγητές: Ευαγγελία Λαγουδάκη, Περδικάκη Νίκο και Σωρού Ελένη.