10 Χ 6

Στο πλαίσιο δράσεων του σχολείου μας για τη Φυσική Αγωγή, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του 10ου Γυμνασίου κ. Φουστανάκη και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και ομοσπονδιακό προπονητή πάλης, κ. Δεσκουλίδη.
Μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση του κλασσικού αθλήματος της πάλης από τον κ. Δεσκουλίδη, επίδειξη τεχνικών από την αθλήτρια- μαθήτρια του 10ου Γυμνασίου Βάνδουλα Μαρία και τον μαθητή-αθλητή του σχολείου μας Δρακάκη Κωνσταντίνο. Μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν επίσης ασκησιολόγιο υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Μακράκη Γεώργιου.
Στη συνέχεια διεξήχθησαν φιλικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης 5 Χ 5 μεταξύ αγοριών και 3 Χ 3 μεταξύ κοριτσιών.
Οι παραπάνω δράσεις αιχμαλώτισαν την προσοχή μαθητών και καθηγητών και ανέδειξαν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής ως ευκαιρία ανάπτυξης μη τυπικής μάθησης που προάγει τόσο τη βελτίωση της σωματικής υγείας και ευεξίας των μαθητών όσο και κοινωνικές δεξιότητες συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και αποδοχής.
Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου για την παρουσίαση και τον πολλαπλασιασμό των οφελών της έκθεσης στη φυσική άσκηση.