Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτικές δραστηριότητες » Συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Στις 13 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη 18 μαθητών του τμήματος Α3  του 6ου Γυμνάσιου Ηρακλείου Κρήτης  με τη συνοδεία των καθηγητριών Κριθαράκη Δήμητρας και Σταματάκη Μαρίας, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.
Με αφόρμηση το μάθημα της Λογοτεχνίας και την περιγραφή τμήματος της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, οι μαθητές μας έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιστορικού Μουσείου με βασικούς θεματικούς άξονες την οχυρωματική αρχιτεκτονική της πόλης, την τοπική ιστορία και τις αλλαγές στο αστικό περιβάλλον και τίτλο: “Χάνδακας, πόλη οχυρωμένη και ανοχύρωτη”.
Εξερευνώντας την ενετική οχύρωση του Ηρακλείου και εντοπίζοντας στη μακέτα της παλιάς πόλης διαφορετικά σημεία όπως το σχολείο τους, το λιμάνι κ.α έκαναν ένα ταξίδι στο περιπετειώδες παρελθόν, συγκρίνοντας τη ζωή των κατοίκων της πόλης με τα σύγχρονα βιώματά τους. Μέσα από τα τεκμήρια του Μουσείου, το ομαδικό παιχνίδι και την επιτόπια παρατήρηση στους δρόμους της πόλης ανακάλυψαν τις διαφορετικές πτυχές της τοπικής τους ιστορίας .

Ευχαριστούμε την παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για την όμορφη εμπειρία!