Αρχική » Δραστηριότητες » Μαθητές και καθηγητές αλληλεπιδρούν εκτός σχολικής τάξης.

Μαθητές και καθηγητές αλληλεπιδρούν εκτός σχολικής τάξης.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των σχέσεων μαθητών-εκπαιδευτικών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις που ,μεταξύ των άλλων εκπαιδευτικών στόχων, σκοπό είχαν την κατά το δυνατόν βέλτιστη αλληλεπίδραση των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς σε συνθήκες εκτός σχολικής τάξης.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

1.Οδοιπορικό  στα τείχη της πόλης του Ηρακλείου στις 18 Μαϊου με συμμετοχή ενός τμήματος της Β γυμνασίου και με ξεναγό από το τμήμα τουρισμού του δήμου Ηρακλείου. Καθηγητές και μαθητές συνυπήρξαν για τουλάχιστον μια ώρα μαθητευόμενοι στο ταξίδι της ιστορίας. Τη δράση οργάνωσε ο καθηγητής ΠΕ01 κος Μαλακόζης Ευστράτιος.

 

2.Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας  στις 16 Μαίου. Τη δράση οργάνωσε η καθηγήτρια ΠΕ02 κα. Μπαλαμούτσου Λίνα.

 

 

3.Έκδοση σχολικής εφημερίδας από ομάδα μαθητών με καθοδήγηση εκπαιδευτικών ,όπου όλοι μαζί εργάζονται για την έκδοσή της ως μια καλά οργανωμένη συντακτική ομάδα.

 

 

 

4.Τέλος, μια δράση κόντρα στα κοινωνικά στάτους και προκαταλήψεις ήταν αυτή που έγινε στο πλαίσιο της σεξουαλικής αγωγής “εργαστήριο δεξιοτήτων  για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τη δράση οργάνωσε η καθηγήτρια ΠΕ04 κα. Πικράκη Μαρία