Επίσκεψη στον Ψηλορείτη.

Την Παρασκευή 8/12/2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας “τι τΡέχΕΙμε ΤΟ ΝΕΡΟ;” και το τμήμα Γ3 του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος “Εργαστήριο Δεξιοτήτων“, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Ανωγείων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει το Κέντρο:

  1. “Όταν το Νερό Αγκαλιάζει την Πέτρα”
  2. “Επίσκεψη στο Σπίτι του Βοσκού”

Οι μαθητές ακολούθησαν αρχικά το θεωρητικό μέρος των προγραμμάτων στο ΚΠΕ. Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν σχετικά με τη σπουδαιότητα του γεωπάρκου του Ψηλορείτη, το οποίο προστατεύεται από την UNESCO. Έλαβαν γνώση για το ανάγλυφο του βουνού, τη βιοποικιλότητα, την προσπάθεια εξοικονόμησης και αποταμίευσης του νερού, καθώς και την αναγκαιότητα της “κυκλικής οικονομίας”.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το “Σπίτι του Βοσκού”, εξερευνώντας τα μητάτα της περιοχής στον Ψηλορείτη. Ενημερώθηκαν για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, τη χρήση τους και την πορεία του νερού.

Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος, οι μαθητές παρουσίασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, την αναγκαιότητα της κυκλικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ευχαριτούμε θερμά τις κυρίες Κεφαλογιάννη Ζαχαρένια και Κολενδριανού Μαρία, καθώς και τον κύριο Χαιρέτη Γιάγκο που μας φιλοξένησαν και μοιράστηκαν μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

Συνοδοί καθηγητές:

Μαλακόζης Στράτος

Σκανδαλάκη Μαρία

Κοντόκαλου Ελένη

Χαριτάκη Κατερίνα