Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτικές δραστηριότητες » Ενδοσχολική επιμόρφωση για την υγιή και ισορροπημένη σχέση με την τεχνολογία.

Ενδοσχολική επιμόρφωση για την υγιή και ισορροπημένη σχέση με την τεχνολογία.

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης και της διάχυσης της γνώσης και της εμπειρίας  σε άλλες κοινότητες μάθησης η κ. Καφτάκη Ροδούλα (Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Συγγραφέας) και η κ. Λιναρίτη Μαρία (συντονίστρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης) , επισκέφτηκαν το ΓΕΛ Αλικαρνασσού την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου για την πραγματοποίηση επιμορφωτικής δράσης με τίτλο: Digital Wellness :”Πώς να αποκτήσουν τα παιδιά μια υγιή και ισορροπημένη σχέση με την τεχνολογία”.

Ζούμε και διαπαιδαγωγούμε παιδιά στην ψηφιακή εποχή, όμως, κανείς δε μας δίδαξε πώς. Ως εκπαιδευτικοί έχουμε αναλάβει το πολύτιμο έργο να δώσουμε στα παιδιά εφόδια για να ζήσουν με ασφάλεια τόσο στον φυσικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο. Το να μάθουν τα παιδιά να επιβιώνουν στον κόσμο του διαδικτύου είναι το ίδιο σημαντικό με το να μάθουν ανάγνωση και γραφή. Το DigitalWellness είναι ένας σύγχρονος τρόπος ζωής που αναφέρεται στο να απολαμβάνουμε τα οφέλη της τεχνολογίας για να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας και την ανθρωπότητα. Περιλαμβάνει την ψηφιακή ασφάλεια, τον ψηφιακό εγγραμματισμό και την ισορροπία μεταξύ των δραστηριοτήτων του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου. Το Digital Wellness εστιάζει στα σημαντικά της ζωής που είναι η σωματική και ψυχική υγεία και οι ανθρώπινες σχέσεις. Ως εκπαιδευτικοί έχουμε την ευθύνη να διαπαιδαγωγήσουμε υπεύθυνους ψηφιακούς πολίτες και να τους μυήσουμε στο Digital Wellness.

Η κ. Καφτάκη μέσα από τη δράση  της υπηρετεί αυτόν το στόχο: να βοηθήσει ανθρώπους στην ψηφιακή εποχή να ζήσουν μια ζωή με νόημα και να συνδεθούν με ότι έχει πραγματική αξία επενδύοντας στον εαυτό τους και στις ανθρώπινες σχέσεις. Μέσα από το έργο της βοηθάει γονείς να μεγαλώσουν υγιή και ευτυχισμένα παιδιά στην Ψηφιακή Εποχή και να ανακαλύψουν τα μυστικά της Ψηφιακής Διαπαιδαγώγησης (Digital Parenting). Οραματίζεται έναν καλύτερο Ψηφιακό Κόσμο για όλους, μα κυρίως για τους μικρούς Ψηφιακούς Πολίτες. Έναν κόσμο όπου η επιστήμη και η τεχνολογία υπηρετεί τον άνθρωπο και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του και την ανθρωπότητα.