Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτικές δραστηριότητες » Επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό.

Επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό.

Την Πέμπτη, 10/11/2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ5 του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου, όπου είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από έμπειρο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την αποστολή του πυροσβεστικού σώματος, τις αρμοδιότητές του , τα βασικά σημεία του επιχειρησιακού σχεδιασμού καθώς και να ενημερωθούν για βασικά θέματα προστασίας και ασφάλειας από πυρκαγιές. Οι υπαρχιπυροσβέστες κος Λαγουδάκης Εμμανουήλ και κος Κάββαλος Μιχαήλ, απάντησαν με προθυμία σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τις δυσκολίες του επαγγέλματος τους, την καθημερινότητά τους και τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων συμβάντων.
Στη συνέχεια, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν για λίγο το ρόλο του πυροσβέστη, χρησιμοποιώντας κάποιο από το βασικό εξοπλισμό και να ξεναγηθούν στους χώρους του σταθμού , στα διάφορα οχήματα καθώς και στο Συντονιστικό Κέντρο, όπου ενημερώθηκαν από τον κο Μακράκη Ματθαίο για τις σύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις και τις ενέργειες που εξασφαλίζουν τον έγκαιρο εντοπισμό, συντονισμό και παρακολούθηση των περιστατικών σε περιφερειακό επίπεδο. Ο κος Μακράκης επεσήμανε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης όλων των πολιτών με σκοπό την πρόληψη και τόνισε ότι απαιτείται να επιδεικνύουμε αίσθημα ατομικής ευθύνης σε κάθε μας ενέργεια που μπορεί να εμπεριέχει κίνδυνο για εμάς και τους γύρω μας.
Η συγκεκριμένη δράση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής από την υπεύθυνη καθηγήτρια Δέλλα Δήμητρα (ΠΕ78), συνόδευσε η κα Φίλη Μαρία (ΠΕ06) και ενέκρινε η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου. Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή κο Σελληνιωτάκη για τη φιλοξενία και τους Υπαρχιπυροσβέστες κο Λαγουδάκη Εμμανουήλ, κο Κάββαλο Μιχαήλ και κο Μακράκη Ματθαίο για τον χρόνο που μας διέθεσαν, τον επαγγελματισμό και την προθυμία τους.