Αρχική » Ενημέρωση » Εγγραφή μαθητή/τριας σε ψηφιακή τάξη στις 26-3-2020

Εγγραφή μαθητή/τριας σε ψηφιακή τάξη στις 26-3-2020

Αγαπητέ/ή μαθητή/μαθήτρια, 

ευχόμαστε να μείνετε υπομονετικοί, μέσα στα σπίτια σας, αυτές τις κρίσιμες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα. Με ψυχραιμία, πειθαρχία και σεβασμό στους συνανθρώπους μας θα τα καταφέρουμε.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) έχει ετοιμάσει για εσένα την ψηφιακή σου τάξη με μια σειρά από εργαλεία τα οποία πιστεύουμε ότι σου είναι χρήσιμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΕΘ υπάρχουν 2 πλατφόρμες για επαναληπτικά μαθήματα εξ αποστάσεως (προαιρετικά). 

Η πλατφόρμα e-me και η e-class.

Για να έχεις πρόσβαση στην πλατφόρμα e-me πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  1. να εγγραφείς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) δίνοντας ορισμένα στοιχεία σου. Toν Αριθμό Μητρώου σου τον βρίσκεις πάνω στον έλεγχο προόδου που πήρες στο Α΄Τετράμηνο. Τα στοιχεία που θα δώσεις πρέπει να είναι πραγματικά, ώστε με αυτά να σε αναγνωρίζουν οι καθηγητές και οι συμμαθητές σου, όταν θα εμφανιστείς στα τηλεμαθήματα ή θα επικοινωνείς μαζί τους, πχ. με e-mail.
  2. Το ΠΣΔ θα ζητήσει να συμπληρώσεις και τα στοιχεία του κηδεμόνα σου, και ειδικά το e-mail και κινητό του κηδεμόνα σου, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τον κωδικό πρόσβασης σου, αν τον ξεχάσεις κάποια στιγμή.
  3. Μετά την εγγραφή σου θα αποκτήσεις ένα όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό σου (password) με τα οποία θα μπορείς να συνδέεσαι, να συμμετέχεις σε δράσεις, που γίνονται για εσένα, από τους καθηγητές του σχολείου σου.
  4. Θα πρέπει να διατηρήσεις με επιμέλεια και ασφάλεια το όνομα χρήστη και τον κωδικό σου. 
  5. Εφόσον συμφωνεί και ο κηδεμόνας σου να εγγραφείς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα εγγραφής ΕΔΩ.
  6. Αφού κάνεις επιτυχημένη εγγραφή, μπορείς με τους κωδικούς σου να μπεις στην πλατφόρμα. Ο/η καθηγητής/τριά σου θα σε καθοδηγήσει για τις ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ εργασίες που θα κάνεις στα κεφάλαια τα οποία είχες διδαχτείς πριν το κλείσιμο των σχολείων.
  7. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ.
  8. Στη συνέχεια ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Για να έχεις πρόσβαση στη δεύτερη πλατφόρμα e-class, πρέπει:

  1. με το ίδιο username και τον ίδιο κωδικό (password) που απέκτησες από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΒΗΜΑ 5) μπορείς να συνδέεσαι και στην e-class, ΕΔΩ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ
το ίδιο username και το ίδιο password του ΠΣΔ.

 Πιστεύουμε ότι θα έχεις μια ευγενή και δημιουργική παρουσία στην ψηφιακή τάξη σου.