SAFER

Το σχολείο μας συμμετέχει στο έργο“SAFER” ( SociAl competences and FundamEntal Rights for preventing bullying) μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.  Η σύμπραξη του έργου SAFER αποτελείται από 8 εταίρους από 7 ευρωπαϊκές χώρες : Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Κύπρο.

Το πρόγραμμα αναμένεται να προσεγγίσει 7 χώρες, 20 σχολεία, 200 εκπαιδευτικούς, 500 μέλη των τοπικών κοινωνιών, 1000 μαθητές.

Η κοινοπραξία SAFER αποτελείται από 8 εταίρους από 7 ευρωπαϊκές χώρες:

1Fondazione Hallgarten Franchetti Centro Studi Villa Montesca (FCSVM)

2. Giunti Psychometrics Srl

3. The Cyprus Observatory on School Violence (C.O.S.V.) – Cyprus Pedagogical Institute

4. Center for Intercultural Dialogue(CID)

5. Association Roditeli

6. Universidade do Algarve (UAlg)

7. European Anti-Bullying Network

8. Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ Κρήτης)

 
Ο σκοπός του Προγράμματος είναι να αναπτύξει και να θέσει σε εφαρμογή μία καινοτόμο μέθοδο πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού για την προώθηση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Η εν λόγω μέθοδος βασίζεται στην ενίσχυση της απόκτησης κοινωνικών και πολιτειακών δεξιοτήτων, στη γνώση και προώθηση κοινών θετικών και δημοκρατικών αξιών, όχι μόνο σε επίπεδο μαθητών/μαθητριών και σχολείων, αλλά και σε επίπεδο κοινοτητας.

 

Δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα του προγράμματος 

Δείτε ΕΔΩ   τη σελίδα που περιέχει τα παρακάτω εγχειρίδια για τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε ΕΔΩ τη σελίδα του προγράμματος στο Facebook

 

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης του διημέρου για τον εορτασμό των Erasmus+ Days 2023 που διοργάνωσε η ΠΔΕ Κρήτης στο Πολύκεντρο του Δ. Ηρακλείου, με θέμα: “Πολυμορφία, Συμπερίληψη και Διαφορετικότητα” συζητήθηκε η πιλοτική εφαρμογή του ολιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ “Safer-Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και θεμελιωδών δικαιωμάτων για την πρόληψη του εκφοβισμού”με τη συμβολή των δύο Συμβούλων Π.Ε., κας Ανδρ. Σπαθαράκη και κας Μ. Πρατσίνη, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του έργου, καθώς και μέσω των βιωματικών δράσεων ομάδων μαθητών του 11ου Δ.Σ. Ηρακλείου και 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου, σχολείων πιλοτικής εφαρμογής του SAFER.

Το σχολείο μας συμμετείχε με την παρουσίαση-αφήγηση ενός ποιήματος για δυο φωνές με θέμα τη σχολική βία από τους μαθητές της Γ’ τάξης Αποστολάκη Γεώργιο, Ζερβάκη Βασίλειο, Μαντιδάκη Ιωάννη, Μεσοχωριανάκη Τίμο και Προκοπάκη Μιχάλη. Υπεύθυνεςκαθηγήτριες: Βερίγου Ιωάννα, Θεοδοσιάδη Ελένη, Καφτάκη Ροδούλα, Φίλη Μαρία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

https://www.canva.com/design/DAFwU2RO12k/jxeWLX_FlKX5aJSjdjposQ/edit?utm_content=DAFwU2RO12k&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

Στις 13 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το τελικό Συνέδριο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA3 “SAFER – SociAl competences and FundamEntal Rights for preventing bullying” στο οποίο συμμετείχε ως εταίρος η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων που έλαβαν μέρος στην υλοποίηση του Προγράμματος στην Κρήτη και στην πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού. Ειδικότερα οι εκπρόσωποι των σχολείων παρουσίασαν την εμπειρία τους και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες από όλες τις χώρες της σύμπραξης καθώς και με στελέχη των ευρωπαϊκών θεσμών τις εντυπώσεις τους. 

Από το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, παρουσιάσεις έκαναν η εκπαιδευτικός Μαρία Φίλη και οι μαθητές Βασίλης Ζερβάκης και Γιάννης Μαντιδάκης.

ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ:

SLIDESHOW: