Αρχική » Δραστηριότητες » Περιβαλλοντικές δραστηριότητες » Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Science in the City (Ρέθυμνο) και στο ΚΠΕ Βάμου.

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Science in the City (Ρέθυμνο) και στο ΚΠΕ Βάμου.

Την  Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, οι μαθητές του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: “Α Go for Climate!” με τις καθηγήτριες  τους, Ευαγγελία Λαγουδάκη  και  Αικατερίνη Καρύδη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον χώρο του Science in the City και να παρακολουθήσουν (δωρεάν) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή, υπό τον συντονισμό και την εποπτεία των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών (ΕΔΘΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου λειτουργεί, από τον Φεβρουάριο του 2020 στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας “Science in the City”. Ο χώρος φιλοξενεί διερευνητικές δραστηριότητες σχετικά με έννοιες και φαινόμενα των Φυσικών Επιστημών και STEM  Εκπαίδευσης αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες. Οι δραστηριότητες έχουν διαμορφωθεί στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων και απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε μαθητές και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης. Το σχολείο μας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους μεταπτυχιακούς φοιτητές: Γαβαλά Μαρία,  Ζάρμπα Κάλλια,  Θωμαδακη Άννα,  Τσαφαρακη Ηλία και  Καπελώνη Νίκο (υποψήφιο διδάκτωρ του Π.Κ) για τα πειράματα που πραγματοποίησαν με τους μαθητές μας.

            Το απόγευμα οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στα Χανιά και αργότερα, μεταβήκαμε στο Βάμο, όπου διανυκτερεύσαμε στο Παρθεναγωγείο, χώρο φιλοξενίας του ΚΕΠΕΑ Βάμου. Την επόμενη μέρα μεταβήκαμε στο ΚΠΕ Βάμου, στον Κεφαλά Χανίων, όπου οι μαθητές μας παρακολούθησαν  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αλλάζω για το κλίμα», πήραν πρωϊνό που μας πρόσφερε το ΚΠΕ και έλαβαν μέρος σε εργαστήρια. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο γραφικό χωριό του Βάμου. Οι μαθητές μας επέστρεψαν το βράδυ της Πέμπτης, γεμάτοι όμορφες εικόνες, πλούσιες εμπειρίες και σημαντικές γνώσεις!

            Το πρόγραμμα “Α Go for Climate! Κλιματική αλλαγή; ΑλλάZΩ ΖΩή!”, υλοποιείται από την αρχή της χρονιάς στο σχολείο μας, κάθε Τρίτη 14.00-16.00 μετά το τέλος των μαθημάτων και οι μαθητές, όπως και οι υπεύθυνες-συντονίστριες καθηγήτριες, Λαγουδάκη Ευαγγελία και Καρύδη Αικατερίνη, συμμετέχουν εθελοντικά.