Αρχική » Εκδρομές » ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Εκπαιδευτική εκδρομή στην όμορφη Ρουμανία πραγματοποίησε η φωτογραφική ομάδα του γυμνασίου μας, FLASHAKIA από 8-12 Μαρτίου, με 21 μαθητές και 3 συνοδούς καθηγητές, έπειτα από πρόσκληση του ρουμανικού σχολείου Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu” που βρίσκεται στο Βουκουρέστι.

               Μαθητές και καθηγητές με θέρμη μας υποδέχτηκαν και μας παρουσίασαν τα προγράμματά τους και τη χώρα τους, μας ξενάγησαν στις αίθουσες πληροφορικής, φυσικής και ξένων γλωσσών. Το σχολείο είναι το πρώτο στη χώρα που διαθέτει  εργαστήριο με Virtual Reality Headsets (Γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας).

Επισκεφτήκαμε το πάρκο Χεραστράου, την εκκλησία της Σταυροπόλεως και ξεναγηθήκαμε στο σπίτι του Λαού, την εθνική Βιβλιοθήκη στο Μουσείο του χωριού καθώς και στο ίδιο το Βουκουρέστι που διατηρεί πολλά κτήρια σε ρυθμό μπαρόκ και νεοκλασικά. Γευτήκαμε τοπικές γεύσεις και απολαύσαμε τον περίπατό μας δίπλα στον ποταμό Νταμποβίτσα.

Η εκδρομή στην Τρανσυλβανία, το θερινό παλάτι Πέλες του Καρόλου στη Σινάια, ο πύργος του κόμη Δράκουλα- κάστρο Μπράν, η πόλη Μπρασόβ με τα έντονα γερμανικά και ουγγρικά στοιχεία και τη Μαύρη Εκκλησία, εντυπωσίασαν τους μαθητές μας.

Από την παραπάνω ταξιδιωτική εμπειρία, πιστεύουμε ως καθηγητές, ότι οι μαθητές μας έμαθαν, γνώρισαν και έγιναν πολίτες του κόσμου, πλούσιοι σε εμπειρίες που θα τους ακολουθούν μία ζωή!

 

Γ. Μυσκάκη

Σ. Δασκαλάκη

Ε. Μαναβάκης

FLASHAKIA 2024