Αρχική » Δραστηριότητες » Eυρωπαϊκά Προγράμματα » Το 6ο Γυμνάσιο στο τελικό συνέδριο SAFER στις Βρυξέλλες.

Το 6ο Γυμνάσιο στο τελικό συνέδριο SAFER στις Βρυξέλλες.

To 6ο Γυμνάσιο συμμετείχε στο τελικό συνέδριο του προγράμματος Safer (Social competences and Fundamental Rights for preventing bullying) στο οποίο συμμετέχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ως μέλος κοινοπραξίας. Το SAFER είναι ένα έργο Erasmus + KA3 διάρκειας 36 μηνών στο οποίο συμμετέχουν 8 εταίροι από 7 χώρες της ΕΕ.

Το σχολείο μας καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, και  το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας συμμετείχε στο πρόγραμμα ως πιλοτικό σχολείο εφαρμογής καινοτόμου προγράμματος παρεμβάσεων για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Στόχος του προγράμματος είναι  η προώθηση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και βασίζεται στην ενίσχυση της απόκτησης κοινωνικών και πολιτικών ικανοτήτων και τη γνώση και προώθηση κοινών θετικών αξιών και θεμελιωδών δικαιωμάτων, όχι μόνο σε επίπεδο μαθητών και σχολείου αλλά και σε επίπεδο κοινότητας (μαθητών, δασκάλων, σχολικού προσωπικού και γονέων).

Το τελικό συνέδριο διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από το European Antibullying Network το οποίο αποτελεί εταίρο της κοινοπραξίας. Ο ευρωβουλευτής Massimiliano Smeriglio της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) έστειλαν βιντεοσκοπημένους χαιρετισμούς και ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος , πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Εκφοβισμού και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ηγήθηκε της κεντρικής ομιλίας σχετικά με τις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Εκφοβισμού.

Το 6ο Γυμνάσιο εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές της Γ’ τάξης Ζερβάκη Βασίλειο και Μαντιδάκη Ιωάννη και την καθηγήτρια ΠΕ06, κα.Φίλη Μαρία.

Περισσότερα στοιχεία :

Facebook page : SAFER SociAl competences and FundamEntal Rights for preventing bullying

Webpage : https://www.safer-erasmus.eu/

Webpage : https://www.antibullying.eu/

Από το Τύπο : https://www.cretalive.gr/kriti/mathites-ki-ekpaideytikoi-tis-pde-kritis-se-synedrio-stis-bryxelles

https://europe.pdekritis.gr/archives/2881

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να δείτε τη διαδραστική παρουσίαση .