Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτικές δραστηριότητες » «Ενισχύοντας την συνδιδασκαλία γενικής και ειδικής αγωγής με τη χρήση Τ.Π.Ε».

«Ενισχύοντας την συνδιδασκαλία γενικής και ειδικής αγωγής με τη χρήση Τ.Π.Ε».

Στο πλαίσιο της διασχολικής συνεργασίας και ενδοσχολικής  επιμόρφωσης, την Τρίτη 12 Μαρτίου, οι φιλόλογοι καθηγήτριες ειδικής αγωγής κ.Αντωνίου Μαρία και κ. Καραπέτσα  Εμμανουέλα του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου, επισκέφθηκαν το σχολείο μας, προκειμένου να  πραγματοποιήσουν επιμορφωτική δράση στους φιλολόγους του σχολείου μας. Η επιμόρφωση έγινε  σε συνεργασία με την συντονίστρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης του 6ου Γυμνασίου, φιλόλογο κ. Λιναρίτη Μαρία   και είχε ως θέμα «Ενισχύοντας την συνδιδασκαλία γενικής και ειδικής αγωγής με τη χρήση Τ.Π.Ε».

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα ψηφιακά παιγνίδια kahoot και wordwall και πώς με απλά βήματα τα προσαρμόζουμε στα φιλολογικά μαθήματα με στόχο τη δημιουργία ενός ελκυστικού και πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει στην ενσωμάτωση μαθητών-τριων με μαθησιακές δυσκολίες στο γενικό τμήμα αλλά και στην καλλιέργεια συμπεριληπτικού και ομαδοσυνεργατικού κλίματος. Επιπλέον, συνδέθηκε η χρήση ΤΠΕ με την καλλιέργεια ενσυναίσθησης προκειμένου, με βάση τις αρχές της συμπερίληψης και με όχημα τα ψηφιακά μέσα να εμπλουτιστεί και να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία με πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές. Τέλος, έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και διατυπώθηκαν απορίες αλλά και προτάσεις συνδιδασκαλίας γενικής  και ειδικής αγωγής.