Αρχική » Δραστηριότητες » Εκπαιδευτικές δραστηριότητες » Η επαναχρησιμοΠΟΙΗΣΗ με τη βοήθεια της ποίησης.

Η επαναχρησιμοΠΟΙΗΣΗ με τη βοήθεια της ποίησης.

 

Στο πλαίσιο της διάχυσης καλών διδακτικών πρακτικών, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου,  η κ. Λιναρίτη Μαρία, συντονίστρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης του 6ου Γυμνασίου και η κ. Μαθιουδάκη Ευαγγελία (φιλόλογος),επισκέφτηκαν το 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Με όχημα την ποίηση του Neruda και συγκεκριμένα την “Ωδή στις κάλτσες μου” (“Ωδές στα καθημερινά και τα ασήμαντα”), η κ. Μαθιουδάκη πραγματοποίησε δειγματική διδασκαλία-εργαστήριο στους φιλολόγους του σχολείου.

Οι συνάδελφοι σε ρόλο μαθητή, εξέφρασαν τις σκέψεις τους με τη βοήθεια των ρουτινών της έντεχνης συλλογιστικής, ζωγράφισαν εικόνες και εργαζόμενοι σε ομάδες έγραψαν ωδές σε καθημερινά πράγματα. Η ποίηση για ακόμη μια φορά κατέδειξε ότι και τα καθημερινά μπορούν να γίνουν ξεχωριστά, αν συνοδεύονται από αγάπη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας για να βάλουμε ενεργά την επαναχρησιμοποίηση στη ζωή μας.

Ευχαριστούμε την κ. Κυριακάκη Χαρά διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου και την κ. Αντωνίου Μαρία (φιλόλογο) για τη φιλοξενία τους , καθώς και τους συναδέλφους φιλολόγους που παρακολούθησαν τη διδασκαλία και μας έδωσαν την ευκαιρία  να μοιραστούμε γνώση και εμπειρία, και να δημιουργήσουμε  μια ευρύτερη κοινότητα μάθησης.