Αρχική » Ενημέρωση » OΔΗΓΙΕΣ: μέθοδοι εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

OΔΗΓΙΕΣ: μέθοδοι εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Χρόνια Πολλά για την 25η Μαρτίου.

Αγαπητοί μαθητές/τριες,

κάντε υπομονή και ευελπιστούμε να ξαναβρεθούμε σύντομα, στο φυσικό μας χώρο, στο σχολείο μας. Στην αναγκαστική απομόνωση που μας επιβάλλουν οι συνθήκες των τελευταίων ημερών, ανακαλύπτουμε μέρα με τη μέρα πως οι κρίσεις είναι απλώς ένα σύνολο ευκαιριών, που μας προσκαλούν και μας προκαλούν να ανακαλύψουμε (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) τι μας χαρακτηρίζει περισσότερο: το «εγώ» ή το «εμείς».

Παραμένουμε δίπλα σας, έστω και από μακριά, μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Να θυμάστε οτι είμαστε αρωγοί σας και αναζητάμε τα χαμόγελα και τις φωνούλες σας. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα εκτός των ορίων της τάξης. Σας τονίζουμε ότι και οι εκπαιδευτικοί καλούνται, με αρκετές δυσκολίες, να αναπτύξουν δεξιότητες τεχνολογικού εγγραµµατισµού που αφορά στη χρήση των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, έχουμε επιλέξει 3 τρόπους επικοινωνίας μαζί σας: μέσω e-class, μέσω email και μέσω της πλατφόρμας e-me.

Ωστόσο επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα, λόγω του υπερφορτωμένου δικτύου, η εκπαίδευση εξ αποστάσεως θα αρχίσει, με επιφύλαξη, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020.

Όμως θα προσπαθήσουμε. Θα συνεργαστείτε με αρκετούς καθηγητές/τριες σας οι οποίοι/ες έχουν δημιουργήσει δραστηριότητες, για εσάς, με κόπο και μεράκι. 

Α. Για την πλατφόρμα e-me μελετώ προσεκτικά εδώ.

 1. Στη συνέχεια πατάω με τους κωδικούς μου ΕΙΣΟΔΟ, στο κίτρινο πλαίσιο, εδώ. 
 2. Για να λειτουργήσει σωστά η πλατφόρμα e-me θα πρέπει ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ να μπούν με τους κωδικούς τους έστω ΜΙΑ ΦΟΡΑ, για να μπορέσει να τους δεί ο καθηγητής/τρια τους και να τους προσκαλέσει. Τις προσκλήσεις για ένταξη στην e-me θα τις δείτε ψηλά δεξιά στο καμπανάκι που υπάρχει στην αρχική οθόνη της πλατφόρμας e-me.

Β. Για την πλατφόρμα  e-class παρακολουθώ το παρακάτω βίντεο:

  1. Στη συνέχεια πατάω ΕΔΩ.
  2. Πατάω “Εγγραφή σε μάθημα”.
  3. Με βγάζει στη σελίδα με όλα τα μαθήματα. Εκεί τσεκάρω τα μαθήματα στα οποία θέλω να στέλνω εργασίες ή να λαμβάνω ειδοποιήσεις.
  4. Όταν τελειώσω το τσεκάρισμα, πατάω “Επιστροφή” πάνω δεξιά.
  5. Με βγάζει στη σελίδα του μαθήματός μου. Εκεί κοιτάζω στο ημερολόγιο και βλέπω κάποιες κόκκινες κουκίδες, που δείχνουν την προθεσμία μιας άσκησης. Πατάω επάνω και βλέπω την άσκηση που θέλω. Κάνω διπλό κλικ σε αυτήν. Με βγάζει στη σελίδα, όπου θα στείλω τα αρχεία μου στον καθηγητή μου. Μπορώ να στείλω αρκετές μορφές αρχείων, πχ. εικόνες, pdf, doc.
  6. Πατάω “Επιλογή αρχείου”. Μπορώ να γράψω και σχόλια προς τον καθηγητή μου.
  7. Αφού ανεβάσω τα αρχεία πατάω “ΥΠΟΒΟΛΗ” κάτω δεξιά.

Γ. Εκπαίδευση μέσω email

Κάποιοι καθηγητές/τριες σας θα αποστείλουν, στα email των γονέων σας, εκπαιδευτικό υλικό με δραστηριότητες. Οι ασκήσεις θα εμπεριέχουν ψηφιακό υλικό με στόχο την εμπέδωση εννοιών και φαινομένων που έχετε διδαχθεί. Η επικοινωνία θα πραγματοποιείται με τον καθηγητή/τρια σας μέσω email.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

Περισσότερα

Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο