Αρχική » Δραστηριότητες » Πολιτιστικές δραστηριότητες

Αρχείο κατηγορίας Πολιτιστικές δραστηριότητες

“A storm is brewing”

“A storm is brewing”

Τη σχολική χρονιά 2019-2020, στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, δουλέψαμε με μια ομάδα μαθητών το θεατρικό έργο του William Shakespeare ”The Tempest”Η Τρικυμία είναι ένα εκπληκτικό παραμύθι που τα έχει όλα. Ένα μαγεμένο νησί, μια τρικυμία που ξεσηκώνεται από το ραβδί κάποιου μάγου, ένα βασιλικό καράβι που ναυαγεί, ένα κορίτσι που συγκινείται όταν βλέπει για πρώτη φορά ανθρώπους, τέρατα , πνεύματα και ξωτικά.

«Είμαστε από την ουσία των ονείρων πλασμένοι—

κι ο ύπνος τυλίγει τη μικρή ζωή μας»

We are such stuff as dreams are made on,

And our little life is rounded with a sleep

(William Shakespeare, The Tempest,Act 4, Scene 1: spoken by Prospero)

Καρύδη Αικατερίνη ΠΕ06, Κοντουδάκη Ελένη ΠΕ02, Λαγουδάκη Ευαγγελία ΠΕ04

Περισσότερα στο pdf  εδώ.

Το 6ο Γυμνάσιο παρEscherιάζει

Το 6ο Γυμνάσιο παρ… Escher… ιάζει!

Επίσκεψη στα Ενετικά Μνημεία του Ηρακλείου και στο Δικαστικό Μέγαρο

Την Πέμπτη 11/04/2019 τα τμήματα Γ1 και Γ2 του γυμνασίου μας, στα πλαίσια των μαθημάτων Ν. Λογοτεχνία και Κ.Π.Α. με συνοδούς καθηγητές τους κ. Δασκαλάκη Σ.(συντονιστρια), κ. Ευαγγέλου Χρ. και κ. Κλαψινάκη Ιω., επισκέφτηκαν το γραφείο Info-Point του Δήμου Ηρακλείου, ξεναγήθηκαν στην Ενετική Κάντια με tablets και κατόπιν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.Οι μαθητες μας ειχαν την ευκαιρια να γνωρισουν την ιστορια των μνημειων της πολης μας,να ενημερωθουν ,και μεσα απο τις ερωτησεις τους,για τον τροπο λειτουργιας των δικαστηριων και να παρακολουθησουν τμημα δικης στο Μεικτο Ορκωτο που εκδικαζοταν.
 
-Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Info-Point, τον ξεναγό κ. Βλαχάκη, την κα. Μαρίνα Παπαδάκη από τη γραμματεία του Πρωτοδικείου. -Επισης, την πρόεδρο της έδρας δικαστή κα. Σγουρού Μαρία που μας επισκεφθηκε και ,μεσα απο την εμπειρια της ,κατανοησαν το “κρατος δικαιου” ,οπως προβλεπεται στην Ελλαδα απο τους νομους-δικαστες-Συνταγμα.