Αρχική » Ενημέρωση » Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

Αρχείο κατηγορίας Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

Oδηγίες επαναλειτουργίας του 6ου Γυμνασίου

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά, 

όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, τα Γυμνάσια, λόγω της πανδημίας CoViD19, θα ανοίξουν στις 18/05/20 και τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 12/06/20.

Μελετήστε ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ τις οδηγίες πατώντας:

ΕΔΩ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ):

ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ. ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

 Μένουμε σκεπτόμενοι με σεβασμό & ατομική ευθύνη και χωρίς φόβο.

 

 

 

Νέα παράταση εγγραφών στο ΠΣΔ

Αγαπητοί γονείς, μαθητές/τριες

σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση εγγραφής μαθητή/τριας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, έως τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020. Δυσκολίες υπάρχουν τόσο από εμάς όσο και από εσάς. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση. Προσπαθούμε, όσο αυτό είναι εφικτό, να είμαστε κοντά στους μαθητές/τριες μας. Κάποιοι καθηγητές/τριες έχουν δημιουργήσει επαναληπτικές δραστηριότητες σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ (πάτησε ΕΔΩ για ασύγχρονη εκπαίδευση εξ αποστάσεως ή ΕΔΩ για σύγχρονη – Web ex).

 • Όσον αφορά στην eclass αναζητάτε καθηγητές/τριες ΕΔΩ.
 • Στην πλατφόρμα e-me, ΕΔΩ.
 • Κάποιοι άλλοι καθηγητές/τριες θα αποστέλλουν email.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους! 

 

OΔΗΓΙΕΣ: μέθοδοι εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Χρόνια Πολλά για την 25η Μαρτίου.

Αγαπητοί μαθητές/τριες,

κάντε υπομονή και ευελπιστούμε να ξαναβρεθούμε σύντομα, στο φυσικό μας χώρο, στο σχολείο μας. Στην αναγκαστική απομόνωση που μας επιβάλλουν οι συνθήκες των τελευταίων ημερών, ανακαλύπτουμε μέρα με τη μέρα πως οι κρίσεις είναι απλώς ένα σύνολο ευκαιριών, που μας προσκαλούν και μας προκαλούν να ανακαλύψουμε (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) τι μας χαρακτηρίζει περισσότερο: το «εγώ» ή το «εμείς».

Παραμένουμε δίπλα σας, έστω και από μακριά, μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Να θυμάστε οτι είμαστε αρωγοί σας και αναζητάμε τα χαμόγελα και τις φωνούλες σας. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα εκτός των ορίων της τάξης. Σας τονίζουμε ότι και οι εκπαιδευτικοί καλούνται, με αρκετές δυσκολίες, να αναπτύξουν δεξιότητες τεχνολογικού εγγραµµατισµού που αφορά στη χρήση των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, έχουμε επιλέξει 3 τρόπους επικοινωνίας μαζί σας: μέσω e-class, μέσω email και μέσω της πλατφόρμας e-me.

Ωστόσο επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα, λόγω του υπερφορτωμένου δικτύου, η εκπαίδευση εξ αποστάσεως θα αρχίσει, με επιφύλαξη, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020.

Όμως θα προσπαθήσουμε. Θα συνεργαστείτε με αρκετούς καθηγητές/τριες σας οι οποίοι/ες έχουν δημιουργήσει δραστηριότητες, για εσάς, με κόπο και μεράκι. 

Α. Για την πλατφόρμα e-me μελετώ προσεκτικά εδώ.

 1. Στη συνέχεια πατάω με τους κωδικούς μου ΕΙΣΟΔΟ, στο κίτρινο πλαίσιο, εδώ. 
 2. Για να λειτουργήσει σωστά η πλατφόρμα e-me θα πρέπει ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ να μπούν με τους κωδικούς τους έστω ΜΙΑ ΦΟΡΑ, για να μπορέσει να τους δεί ο καθηγητής/τρια τους και να τους προσκαλέσει. Τις προσκλήσεις για ένταξη στην e-me θα τις δείτε ψηλά δεξιά στο καμπανάκι που υπάρχει στην αρχική οθόνη της πλατφόρμας e-me.

Β. Για την πλατφόρμα  e-class παρακολουθώ το παρακάτω βίντεο:

  1. Στη συνέχεια πατάω ΕΔΩ.
  2. Πατάω “Εγγραφή σε μάθημα”.
  3. Με βγάζει στη σελίδα με όλα τα μαθήματα. Εκεί τσεκάρω τα μαθήματα στα οποία θέλω να στέλνω εργασίες ή να λαμβάνω ειδοποιήσεις.
  4. Όταν τελειώσω το τσεκάρισμα, πατάω “Επιστροφή” πάνω δεξιά.
  5. Με βγάζει στη σελίδα του μαθήματός μου. Εκεί κοιτάζω στο ημερολόγιο και βλέπω κάποιες κόκκινες κουκίδες, που δείχνουν την προθεσμία μιας άσκησης. Πατάω επάνω και βλέπω την άσκηση που θέλω. Κάνω διπλό κλικ σε αυτήν. Με βγάζει στη σελίδα, όπου θα στείλω τα αρχεία μου στον καθηγητή μου. Μπορώ να στείλω αρκετές μορφές αρχείων, πχ. εικόνες, pdf, doc.
  6. Πατάω “Επιλογή αρχείου”. Μπορώ να γράψω και σχόλια προς τον καθηγητή μου.
  7. Αφού ανεβάσω τα αρχεία πατάω “ΥΠΟΒΟΛΗ” κάτω δεξιά.

Γ. Εκπαίδευση μέσω email

Κάποιοι καθηγητές/τριες σας θα αποστείλουν, στα email των γονέων σας, εκπαιδευτικό υλικό με δραστηριότητες. Οι ασκήσεις θα εμπεριέχουν ψηφιακό υλικό με στόχο την εμπέδωση εννοιών και φαινομένων που έχετε διδαχθεί. Η επικοινωνία θα πραγματοποιείται με τον καθηγητή/τρια σας μέσω email.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

Περισσότερα

Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο