Αρχική » Δραστηριότητες » H B΄τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στο πρόγραμμα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης «Χάνδακας, πόλη οχυρωμένη και ανοχύρωτη»

H B΄τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στο πρόγραμμα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης «Χάνδακας, πόλη οχυρωμένη και ανοχύρωτη»

Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, στις 11, 13, 14 και 15 του μήνα, τέσσερα τμήματα της Β΄τάξης του σχολείου μας,  τα Β1,Β2,Β3 και Β4, επισκέφθηκαν σταδιακά το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Χάνδακας, πόλη οχυρωμένη και ανοχύρωτη», στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.

    Με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού και υπεύθυνης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. κ. Στέλλας Μαλλιαράκη, τα παιδιά εξερεύνησαν την ενετική οχύρωση της πόλης μας. Στην εντυπωσιακή μακέτα έκτασης 15τ.μ., που αναπαριστά τη βενετσιάνικη Κάντια κατά τα μέσα του 17ου αι., λίγο πριν την οθωμανική κατάκτηση, εντόπισαν συγκεκριμένα σημεία και μνημεία της πόλης με τη βοήθεια ειδικού συστήματος φωτισμού. Σύγκριναν τη ζωή των κατοίκων της  κατά τη Βενετοκρατία με δικά τους βιώματα. Στη συνέχεια έκαναν μια μικρή περιήγηση στο σύγχρονο κέντρο της και με την καθοδήγηση της κ. Μαλλιαράκη αναζήτησαν ίχνη από το παρελθόν.

   Στις δράσεις συμμετείχαν οι καθηγητές του σχολείου: κ. Μούκανου Δήμητρα, κ. Χαριτάκη Αικατερίνη, κ. Τσίρμπα-Αναγνώστου Ελένη. Διοργανώθηκαν από τη διδάσκουσα του μαθήματος, κ. Μπαλαμούτσου Λίνα.

  • Ευχαριστούμε θερμά την κ. Στέλλα Μαλλιαράκη, μουσειοπαιδαγωγό και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ., για την υπέροχη εμπειρία που μας πρόσφερε.