Αρχική » Ενημέρωση » Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων » Νέο πρωτόκολλο μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Νέο πρωτόκολλο μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ,και εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ σας ,σχετικά με το άνοιγμα του σχολείου την Τρίτη 3 Μάϊου 2022 και την υπόλοιπη περίοδο των μαθημάτων και εξετάσεων μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
Μπαίνουμε σε μια νέα φάση της πανδημίας όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον κορονοϊό όπως , δήλωσε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας. Θα βλέπουμε την πορεία της πανδημίας και θα προσαρμοζόμαστε Όπως ανέφερε, η επιτροπή η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί το νέο πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας.

Το νέο πρωτόκολλο είναι το παρακάτω.

Οι μαθητές μετά το Πάσχα θα επιστρέψουν στα σχολεία χωρίς self test με σύμμαχο τον καλό καιρό και τα ανοιχτά παράθυρα στις αίθουσες.

Ωστόσο, οι γονείς ΠΡΕΠΕΙ να ελέγχουν τα παιδιά τους όταν υπάρχει σύμπτωμα λοίμωξης και να μην τα στέλνουν στο σχολείο ή σε δραστηριότητες. Τα παιδιά όταν επιστρέψουν στα σχολεία δεν θα πραγματοποιούν υποχρεωτικά δωρεάν self-test, (δύο την εβδομάδα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα) παρά μόνο όσα παρουσιάζουν συμπτώματα.

Έτσι, σε περίπτωση που κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα και βρεθεί θετικό τότε εφαρμόζεται άμεσα το πρωτόκολλο του αυξημένου testing και θα διενεργείται σε όλους τους μαθητές του τμήματος ένα self test την πρώτη και ένα την τέταρτη ημέρα.

Καλούμε τους γονείς να είναι προσεκτικοί ως προς τα συμπτώματα των παιδιών προκειμένου να απομονωθούν άμεσα.

Επίσης, η χρήση της μάσκας εξακολουθεί να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ στους χώρους του σχολείου. Είναι η ασπίδα μας έναντι του covid19.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, από την προσοχή και την υπευθυνότητα που θα δείξουμε ΟΛΟΙ μας εξαρτάται και είναι στο χέρι μας ,να διανύσουμε την υπόλοιπη περίοδο μέχρι το κλείσιμο του σχολείου ,ομαλά χωρίς προβλήματα!!!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Από την Διεύθυνση του 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ